Hypatia'nın Araştırmacı Ruhu

Araştırmacı bir insanın yazıları

18 Ağustos 2011 Perşembe

Güzel Kadının Tarifi



  
         Bugünlerde sınava hazırlandığım için arada beni motive etmesi için kişisel gelişim kitapları okuyorum.Dün yine böyle bir kitap okurken güzel bir yazı oldukça dikkatimi çekti.Oyunculuğunu beğendiğim Audrey Hepburn'ün söylemesi ise yazıya dikkatimi yoğunlaştırmamı sağladı.Sizlerlede bu yazıyı paylaşmak istedim...:)

"Çekici dudaklara sahip olmak istiyorsanız , dudağınıza tatlı sözlerden başkasını dokundurmayın.

          Güzel gözleriniz olsun istiyorsanız , güzel insanlarla göz göze gelin , gerçek dostlar edinip sık sık görüşün.

      İdeal beden ölçülerine sahip olmak ve hep zayıf kalmak istiyorsanız , yemeğinizi yoksullarla ve açlarla paylaşın.

      Alımlı saçlara sahip olmak istiyorsanız , çocuğunuzun günde en az bir kere onu okşamasına izin verin.



        Dikkat çekici pozlar vermek istiyorsanız yanınıza bilgelik ve tevazuyu alarak yürüyün , asla cahilce ve gururla yürümeyin.

         İnsanların da tıpkı elimizin altındaki eşyalar gibi , hatta onlardan çok daha fazla onarılmaya , yenilenmeye , bakım görmeye , gözden geçirilmeye ihtiyaçları vardır.Hiçbir insanı eskidi,bozuldu, işe yaramıyor diye elinizden çıkarma hakkınız yoktur.

         Hatırlayın , bir yardım eline ihtiyaç duyarsanız , kendi omzunuzdan kolunuza doğru göz gezdirin , dirseğinize ve bileğinize varın , işte orada bir yardım eli bulacaksınız.



         Yaşlandıkça iki elinizin olduğunu , birinin kendinize , diğerinin de başkalarına yardım etmek üzere yanınızda hazır beklediğini fark edeceksiniz.

        Bir kadının güzelliği giydiği elbisede , beden ölçülerinde ya da saçını tarayış stilinde değildir.
Bir kadının güzelliği gözlerinden okunmalı , çünkü gözler kalbe , yani aşkın yaşadığı ülkeye giden kapıdır.
        Bir kadının güzelliği yüzündeki benlerden değil , içinde sakladığı ruhundan okunur."
                                                                                                              AUDREY HEPBURN




      Audrey Hepburn , güzel kalmak adına ömrünün son yıllarını dünya çocuklarına iyilik etmeye harcadı.UNİCEF temsilcisi olarak çocukların iyiliği için dünyayı dolaştı.





Başka bir yazıda görüşmek dileği ile.... :)

3 yorum:

Audrey Hepburn benim en beğendiğim kadınlardan biri, hem de çok zarif bir kadın, bence bunun sebebi sizin yazınızda yer verdiğiniz güzel düşünceleri olmalı..çok güzel bir paylaşım, elinize sağlık:)
 
Gerçekten de çok güzel ve çok doğru sözler bunlar. Özellikle "Dikkat çekici pozlar vermek istiyorsanız yanınıza bilgelik ve tevazuyu alarak yürüyün , asla cahilce ve gururla yürümeyin." ve "Hatırlayın , bir yardım eline ihtiyaç duyarsanız, kendi omzunuzdan kolunuza doğru göz gezdirin, dirseğinize ve bileğinize varın, işte orada bir yardım eli bulacaksınız." sözleri çok hoşuma gitti. Bu güzel paylaşım için teşekkürler.
 
Rica ederim arkadaşlar beğenmenize sevindim..:)
Gerçekten bencede çok doğru söylemiş.."Hatırlayın , bir yardım eline ihtiyaç duyarsanız, kendi omzunuzdan kolunuza doğru göz gezdirin, dirseğinize ve bileğinize varın, işte orada bir yardım eli bulacaksınız." başkalarından yardım bekleyeceğimize insan kendi başının çaresine bakmayı öğrenmelidir..:)
 

Yorum Gönder