Hypatia'nın Araştırmacı Ruhu

Araştırmacı bir insanın yazıları

9 Kasım 2011 Çarşamba

Ne Varsa Eskilerde Var!

Eski şarkıları dinlemenin her zaman benim için ayrı bir yeri olmuştur.Üniversitedeyken canımın sıkıldığı bir anımda nette araştırmaya, kendime bir oldies klasörü oluşturmaya başlamıştım.Halen daha devam ederim bu alışkanlığıma.Bildiğim şarkılar dışında farklı 50,60,70,80li yılların şarkıların dinler sevdiklerimi arşivlerim.Bu gece otururken dedim kendi kendime belki blogger arkadaşlarımdan da benim gibi sevenler vardır.Sevdiğim parçalardan azar azar paylaşayımda onlarında kulakları şenlensin :D Sevmeyenleri de belki asimile etmeyi başarırım ha ne dersiniz?


İlk şarkımı siz güne güzel başlayın diye eğlenceli olanların arasından özene bezene seçtim.Çok sevdiğim sanatçılardan olan Louis Armstrong'un Zip a dee doo dah isimli parçası.(Kaçıp gitmeyin diye)Bazı günler uyanınca bu şarkıyı dinlerim...Çok eğlenceli anlaşılması ve söylenmesi kolaydır.

Louis Armstrong-Zip a dee doo dah


İkinci şarkıda biraz hüzünleniyoruz.Çünkü şarkımızın baş kahramanı annesini kaybetmiş ve şarkı boyunca annesine seslenmekte.Şarkının ingilizce,fransızca,italyanca olmak üzere bir sürü coverı bulunmakta.Ben en sevdiklerimden biriyle sizleri başbaşa bırakıyorum.Ricky Shayne'nin sesi burda oldukça etkileyici.


Ricky Shayne-Mamy Blue


Üçüncü parçamız da oldukça hüzünlü.Şarkımızın baş kahramanı memleketinden ve sevdiklerinden ayrılışını dile getiriyor.Bu parçayı üniversitedeyken denizci bir arkadaşım çok seviyordu.Enteresan bir durumdu ama bir gün kız arkadaşına ezbere bu şarkıyı söylemeyi çok istiyordu.Şarkıyı ,birçoğunuz tanıyordur eminim, Enrico Macias söylüyor.

Enrico Macias-J'ai quitté mon pays



Kasvetli bir ortam yarattım sanki hep hüzünlü şarkılardan gidiyorum.O zaman birazda şenlenelim ister misiniz?Şimdi sıradaki parçamız da kalkıp dans etmenize izin var :D 

Vaya Con Dios-Nah Ne Nah



Ve bugünlük son parçamıza geldi sıra.Çok dans ettiğinizi farz ederek yine slow bir parçaya geçiş yapıyoruz.(Kendimi radyo programında konuşuyormuş gibi hissettim :D )Son şarkımız da benim en sevdiğim Frank Sinatra şarkısı olan My Way Of Life.Bu şarkıyı anlatmaktansa sözlerini paylaşmayı tercih ediyorum.

Frank Sinatra-My Way Of Life




Gotta have you near all the time, with your dreams wrapped up in mine.
Gotta be a part of your soul and your heart all the time.
Nothing in the world that I do means a thing without you.
I'm just half alive in my struggle to survive without you.
You are my way of life, the only way I know, you are my way of life.
I'll never let you go, never let you out of my sight, be it day, be it night,
You belong to me, that's the way it will, be wrong or right,
I don't need crowds at my door, the applause from the floor,
All I need is you and the love we once knew, nothing more.
You are my way of life, the only way I know, make me your way of life.

Umarım güne güzel başlamanıza bir nebze olsun katkım olmuştur.Yine başka bir oldies listesinde görüşmek dileği ile...Esen kalın! diyeyim de tam olsun :D





4 yorum:

Sabahtan beri Frank Sinatra dinliyordum :) bunca yıl geçmesine rağmen hala keyifle dinleniyor insanlar tarafından.gerçek müzik bu olsa gerek.Gerçekten de ne varsa eskilerde var.
:)
 
Poliganum;
Hoşgeldin :)
Sinatra artık bir klasik bıkılmıyor ki..gerçek sanatı icra etmiş adam...eski filmler,eski şarkılar yıllanmış şarap gibi oluyorlar sanırım...Bu yüzden tadına doyum olmuyor...
 
Çok güzel paylaşımlar bunlar.
 
K.C.S;
Teşekkür ederim :)
 

Yorum Gönder