Hypatia'nın Araştırmacı Ruhu

Araştırmacı bir insanın yazıları

7 Kasım 2011 Pazartesi

Sebze Bayramı

Günler ne çabuk geçiyor değil mi?Bayramın 2. gününe geldik zamanın nasıl geçtiğini anlamadan.Tatilin tadına varamadan.Belki tatilin tadına varamamışsınızdır fakat etin tadına vardığınıza eminim.Kurban bayramının bir diğer anlamı da her yapılan yemeğe et koyma alışkanlığıdır.İnsanlar sadece eti düşünür bu bayramda ne kadarını kıyma yapsak acaba? Konu komşuya ne kadarını hayır olarak dağıtsak? Ya da acaba buzdolabı poşeti yetecek mi? Ya buzlukta yer kalmazsa? diye düşünceler sürer gider.Yani şu bir kaç günlük bayramda et ile olan ilişkiniz neredeyse bütün yıl boyunca girdiğiniz ilişkiye bedeldir.Bu sene Kurban Bayramına gidemedim ama sanırım bu et ile olan ilişkimin limitini de doldurdum.Yazın bir seminer dolayısı ile Van'a gitmiştim de...Haliyle doğu anadolu bölgesi ne de olsa sabah yumurtada et öğlen etli bir yemek akşam arkadaşlarla et lokantası...Bir haftada fena halde midemi bozmuştum...Zavallı midem böyle durumlara alışık değil ki ne yapsın...Çünkü biz sebze ağırlıklı beslenen egeliler grubuna giriyoruz :D Bu yüzden de kardeşim ile birlikte ailemizin yanına gidemediğimiz bu bayramı "Sebze Bayramı" ilan ettik.Bayramımızın onur konuğu ise, çok saygıdeğer bizi kıramayıp marketten buzdolabımıza giren "Brokoli".Şimdilerde onu yeme planları yapıyoruz.Birkaç kişiyi davet ettik fakat sanırım et yerine Brokoli pek cazip gelmedi....Tabi aklı dengemizden şüphe edenlerde olmadı değil.
 Sanırım Brokolinin faydalarını en iyi Sid açıklar o yüzden sizleri onunla baş başa bırakırken bol sebzeli bayramlar diliyorum :D (Tıklayın-Brokolinin Faydalarını Öğrenin)



3 yorum:

:):):) ah ben sebzeciyim zaten. bu bayramda hiç et yemedim. brokoli çok severim. dün bol bol yedim salatasını yapıp. brokoli çorbası ise müthiş.
 
Deeptone;
Afiyet olsun...En iyisini yapmışsın..Brokoli müthiş bir sebze zaten...haliyle salatası da çorbası da güzeldir :)
 
:)Brokoli banada cazip gelmedi.Ama ettende sıkıldım gün itibariyle:)
 

Yorum Gönder