Hypatia'nın Araştırmacı Ruhu

Araştırmacı bir insanın yazıları

25 Aralık 2011 Pazar

Doğanın Büyüsü

Şimdi sıcacık kahvem ile birlikte tatlı bir yorgunluk haliyle sizlere bu satırları yazıyorum.Bugün doğanın güzelliğini bir kez daha keşfettim.Bembeyaz karlara bürünmüş bir doğa, insanı bambaşka duygular içerisine sokuyor.Etrafınızdaki güzelliğe sanki ilk defa görmüşçesine bir çocuk masumluğu ile bakıyorsunuz.Bu da insanın içine tarif edilemez bir huzur veriyor.Doğanın sessizliğini dinlemek,insan elinin değmediği ormanlık arazide yürümek,yürürken karın içine düşmek,karda piknik yapmak inanın çok zevkli.Pekmezli kar ile enerji depolamak,yürüdüğünüz kişilerle bir şeyleri paylaşmak insanın yüzünü gülümseten,yaşadığını gösteren şeyler.Tabi şakalaşmalarda adeta yemeklerdeki tuz kadar gerekli ve lezzet veren unsurlar.Ayrıca birbirinden uzakta inşa edilmiş ahşap evlerin şipşirin görüntüleri zihnimden gitmiyor.Öyle bir yerde birkaç gün huzur içerisinde kalıp manzaranın önünde elimde ruhumu ve içimi ısıtan sıcak bir içeceğim ile,belkide kömür sobasının üstüne koyduğum bir kaç kestanenin kokusunun verdiği keyifle kitap okumak isterdim.Doğanın saf beyaz yüzünü zihnime iyice kaydedinceye kadar orada kalıp,tam bir ruh dinginliği ile evime geri dönmek isterdim.Ama ne yazık ki hayatta her istediğimiz gerçekleşmiyor.Bu yüzden şimdilik bu isteği ancak tatlı düşlerimde elde edebilirim.Çünkü düşlerimde özgür biriyim ben....

Güzel günümden kareler...









Alıp Başını Gitmek Varya


Alıp başını gitmek var ya buralardan
Bütün kirlenmişlikleri ardında bırakarak
Kaçmak 
Ya bir dağ başı olmalı gittiğin yer
Ya da deniz kenarı
Ama ıssız 
Ve
Sessiz
Sakin olmalı
Kuş sesleri ve ağustos böceklerinin
Arkadaşlığı kafi
Her şey bakir olmalı
Öylede kalmalı...

Ferhan Erdoğan





14 yorum:

ne kadar güzel bir yer burası ve ne kadar güzel bir gün geçirmişsin. :)
 
Simgee;
İzmit'in doğa yürüyüşü parkurlarından biri :)
Umarım sen daha güzel yerleri gezersin..sevgiyle kal :)
 
çok imrendim sana, çok güzel bir yermiş...
 
ama ne güzel fotolar çekmişsin. gerçekten ciddiyim. ne derler kartpostal gibi. doğa yürüyüşü yaptın ha ne güzel. pekmezli kar? hiç denemedim. deneyim.
:)
 
Hakkaten süper bir manzara, süper bir deneyim ve çok güzel fotolar :)
Kıskanmadım dersem yalan olur :xD
 
Memleketim benim. Yazın ayrı, kışın ayrı güzel, baharın sesi bir başka, güzün nefesi. Yaz ayları geldiğinde denizci kişiliğimden kaynaklansa gerek her daim tercihlerimi tuzlu suyun ruhuma kazandırdığı özgürlük hissinden yana kullanıyorum. Gerek uçsuz bucaksız suların ufkunda teknemle gezerken, gerekse güzelliğine hiçbir zaman doyamadığım su altına daldığımda ayrı bir paralel evrene adım atmış gibi oluyorum. Bu durum çok sevdiğim doğa yürüyüşlerinden alıkoyuyor beni elbette. Zaman zaman göğsümüze kadar battığımız macera dolu, keyif verici kar yürüyüşlerinin özlemi de çığ gibi büyüyor. Güzel yazınızdan ve harika karelerinizden anladığım kadarıyla; engin denizlerin maviliğinden, görkemli dağların beyazlığına özgürce kanat açmak zamanı gelmiş anlaşılan.  Gelen yeni yılda, blogunuzdan önce doğada karşılaşmak dileğiyle.
 
nini;
Teşekkür ederim :)
 
Deeptone;
Fotoğrafçı arkadaşların çektiklerinin yanında benimkiler solda sıfır :) İnşallah ilerde eğitimini alırsam daha güzellerini çekicem :)
Güzel bir doğa yürüyüşüydü teşekkür ederim güzel düşüncelerin için :)
 
Prometheus;
Süper bir deneyim dediğiniz gibi umarım size de en kısa zamanda nasip olur...doğada zaman geçirmek o kadar keyifli ki zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor insan :)
 
Peneus;
Sizin bu, içten gelen güzel yorumunuz emin olun benim yazımı gölgede bırakıyor...ne kadar güzel ifade etmişsiniz duygularınızı...sizin yorumlarınızın ayrı bir yeri var bende...karda yürümek yorucu olsa da müthiş keyif veriyor insana...yürüyüşte gözlerimiz sizi aradı..ayrıca sizin çektiklerinizin yanındaki benimkilerin lafı bile olmaz :)
Sevgiyle Kalın :)
 
benim de memleketimmm !!!
 
Buket;
:)
 
fotoğraflar şahane :)
O ortamın verdiği huzur da eminim pahabiçilemezdir. İnsan imrenmiyor değil.
Ne iyi gelmiştir ama :)
 
kuccukkurba;
Teşekkür ederim :)
Evet tahmin ettiğin gibi çok çok iyi geldi :)
 

Yorum Gönder